Volg ons op:

Gasstraten

Neem contact op:

Gasstraten

ICE-BT ontwerpt gasstraten conform alle relevante regelgeving en normen, ook voor bijvoorbeeld de Russische markt. De oplossing die wij bieden is afhankelijk van het vraagstuk van de klant. De gasstraat kan direct in bedrijf worden genomen of indien gewenst kan dit door onze service monteurs voor u worden uitgevoerd.

De montage kan eenvoudig worden gedaan middels bijgeleverde verstelbare steunen die op de vloer of muur kunnen worden vastgezet. Uitlaat drukken tussen 10 mbar en 2 bar zijn standaard mogelijk. De gasstraat kan worden aangesloten op een 1 – 8 bar net.

Indien gewenst kunnen wij de gasstraat leveren voorzien van een turbinegasmeter zodat een comptabele verrekening kan worden gedaan van het geleverde gas. Indien de turbinegasmeter voor de drukregelaar wordt geplaatst (bij grotere capaciteit) zal de meter worden voorzien van een elektronisch volume herleidingsinstrument EVHI.


Bekijk ook

Naverbranding

ICE-BT levert, ontwerpt, produceert, installeert en stelt, nieuwe verbranders of upgrades van bestaande installaties in bedrijf.
Bekijk toepassing

Noxmat Branders

Hoge snelheid branders met geïntegreerd recuperator voor warmte terugwinning.
Bekijk product

Luchtverhitters

ICE-BT produceert diverse luchtverhitters in een breed scala van toepassingen, welke op maat worden ontworpen.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie

Besturingen

Neem contact op:

Custom made besturingskasten

ICE-BT implementeert uw en onze proceskennis in de proces-systemen die wij ontwikkelen, programmeren en bouwen.

Deze systemen kunnen worden voorzien van de volgende onderdelen en systemen :

  • Vlambewaking
  • Brander beveiliging
  • Fout-afhandeling
  • Brandstof / lucht verhoudings-controle
  • Besturing goederenstroom
  • Recept-gebaseerde besturing
  • Model-gebaseerde besturing
  • Data-acquisitie
  • Batch rapporten
  • Grafische gebruikersinterfaces

Bekijk ook

Gasstraten

ICE-BT bouwt gasstraten conform alle relevante regelgeving en normen.
Bekijk toepassing

Forney Igniters

Forney Produceert de meest betrouwbare en stabiele ontstekers in de industrie.
Bekijk product

Luchtverhitters

ICE-BT produceert diverse luchtverhitters in een breed scala van toepassingen, welke op maat worden ontworpen.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie

Warmtebehandeling

Neem contact op:

Engineering, fabriceren en inbedrijfstelling van warmtebehandelings-ovens.

Warmtebehandeling is een materiaalkundig proces dat de eigenschappen van een materiaal wijzigt. Afhankelijk van de gekozen temperatuur, gebruikte kracht tijdens het proces en de tijdsduur van de behandeling kan een materiaal bijvoorbeeld harder, zachter, sterker of taaier gemaakt worden. Enkele voorbeelden zijn patenteren, temperen, (waterstofarm) gloeien (ook wel ontlaten) en harden. Een materiaal kan ook een warmtebehandeling krijgen als bijverschijnsel, wanneer er door een ander proces warmte vrijkomt, zoals bij lassen, extruderen of walsen.

Verschillende warmtebehandelingsprocessen worden uitgevoerd met industriële ovens. Deze processen worden gebruikt om de materiaaleigenschappen te veranderen volgens specificaties. De warmtebehandelingen kunnen worden uitgevoerd met de volgende variabelen: temperatuur, tijd en atmosfeer. De ovens die wij leveren kunnen de warmte direct of indirect aan het proces toevoeren.

Wij leveren onze oplossingen voor de volgende processen:

Tempereren
Temperen is een warmtebehandeling, toegepast op ijzerlegeringen, zoals staal of gietijzer, om de elasticiteit en plasticiteit van een materiaal te vergroten, door de hoge hardheid van de legering (verkregen door harden) te verlagen. Een verlaging in hardheid gaat doorgaans samen met een toename van de ductiliteit, en een afname van de brosheid. Temperen wordt normaliter toegepast op een werkstuk dat zojuist is afgeschrikt (zeer snel afgekoeld).

Patenteren
Patenteren is een warmtebehandeling van walsdraad waardoor deze geschikt wordt voor koude bewerking. Het draadtrekken, wat ervoor zorgt dat de treksterkte enorm toeneemt, wordt door deze behandeling eenvoudiger.

De draad wordt hierbij verhit tot boven de austeniteertemperatuur of hardingstemperatuur om daarna abrupt te worden afgekoeld tot de transformatietemperatuur die daarna enige tijd constant wordt gehouden. De verhitting in een austeniteringsoven gaat tot zo’n 900 °C. Het koelen in een loodbad of tegenwoordig vaak zoutbad gaat tot zo’n 500 °C, afhankelijk van het koolstofgehalte.

Harden
Harden is een term uit de metaalkunde die wordt gebruikt voor het proces waarbij de slijtvastheid en daarmee de hardheid van een metaallegering verhoogd wordt. Deze toename van de hardheid van een legering kan nuttig zijn in een breed scala aan toepassingen.

Het harden van een legering gebeurt middels een warmtebehandeling, waarbij de legering eerst boven een zekere temperatuur gebracht wordt, en vervolgens zodanig snel wordt afgekoeld, dat er martensiet ontstaat. Deze fase is zeer hard door de vele interne spanningen die er in het materiaal zitten.

Gloeien
Gloeien of ‘ontlaten’ is een warmtebehandelingsproces dat in de metallurgie gebruikt wordt om spanningen of onregelmatigheden uit een ruw stuk metaal te verwijderen.

Het metaal wordt in een hete oven gelegd, waarbij het gloeiend heet wordt verhit. Door de hoge temperatuur verzachten de verbindingen tussen de metaalatomen, waardoor het metaal minder bros wordt en het dus beter bewerkt kan worden.

Afschrikken
Afschrikken of schrikken is een vorm van warmtebehandeling waarbij een materiaal zeer snel wordt afgekoeld om bepaalde materiaaleigenschappen te bereiken.


Bekijk ook:

Drogen

ICE-BT levert een breed scala van industriële verwarmingssystemen voor diverse droogprocessen.
Bekijk toepassing

Luchtverhitters

ICE-BT produceert diverse luchtverhitters in een breed scala van toepassingen, welke op maat worden ontworpen.
Bekijk product

Gasgestookte stralingsbuizen

Stralingsbuizen in de door u gewenste maat en vorm, zoals bijvoorbeeld de U-, W- en, P-vorm. Geschikt voor procestemperaturen tot…
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie

Naverbranding

Neem contact op:

Engineering, fabriceren en inbedrijfstelling van verbranders of upgrades van bestaande installaties.

De doelstelling van naverbrandingsprocessen is het verminderen of elimineren van rookgas-emissies. Deze naverbranders worden niet alleen verhit met branders, maar ook met de energie-inhoud van de rookgassen. Deze rookgassen hebben meestal een lage calorische waarde, vandaar de noodzaak voor een aanvullende brandstof. Naverbranding is een ingewikkeld en dynamisch proces in vergelijking met andere industriële verbrandingsprocessen vanwege de variatie van de samenstelling van de rookgassen. Vanwege de complexiteit van de verbranding, beoordeelt ICE-BT elk project op zich om zo de beste oplossing voor elke specifieke situatie te bepalen.

ICE-BT levert, ontwerpt, produceert, installeert en stelt, nieuwe verbranders of upgrades van bestaande installaties in bedrijf. Compleet met de besturing en automatisering van het (verbrandings)proces. In het proces ontwerp is het onze doelstelling om de opgewekte warmte her te gebruiken in proces om de ecologische voetafdruk van elk systeem te verminderen. Tevens wordt bij het ontwerpen van naverbranders naast de geldende normen aandacht geschonken aan:

Procesbeschrijving

De rookgassen worden samen met de nodige hoeveelheid verbrandingslucht op een hoge temperatuur gebracht. Deze temperatuur kan bij thermische naverbranding variëren tussen de 750 en 1200 °C. De benodigde temperatuur hangt af van de samenstelling van de rookgassen. Door de rookgassen op deze hoge temperatuur te houden oxideren deze tot CO2, H2O, N2, SOx, HCl. De efficiëntie van dit proces wordt beïnvloed door de temperatuur, verblijftijd, turbulentie (voor menging) en beschikbaarheid van zuurstof.

Bij hoge temperaturen zal de vernietiging sneller verlopen dan bij lagere temperaturen. Hierop kan worden ingespeeld bij de keuze van de grootte van de verbrandingskamer. Een grote verbrandingskamer met een lagere temperatuur heeft een grotere investeringskost maar een lagere brandstofkost. Een kleinere verbrandingskamer op een hogere temperatuur zal eenzelfde rendement hebben bij een lagere investeringskost en een hogere brandstofkost.


Bekijk ook:

Naverbranding

ICE-BT levert, ontwerpt, produceert, installeert en stelt, nieuwe verbranders of upgrades van bestaande installaties in bedrijf.
Bekijk toepassing

Luchtverhitters

ICE-BT produceert diverse luchtverhitters in een breed scala van toepassingen, welke op maat worden ontworpen.
Bekijk product

PMP-pomp

Deze nieuwe innovatieve PMP-machine is geschikt voor diverse toepassingen.
Bekijk product

Drogen

Neem contact op:

ICE-BT levert een breed scala van industriële verwarmingssystemen voor diverse droogprocessen.

Onze systemen worden gebruikt voor het drogen van producten in de papier-, metaal-, karton-, hout-, textiel-, keramiek-, tabak-, plastic-, verf-, voedsel- en farmaceutische industrie. De droogprocessen kunnen direct- of indirect verwarmd worden met hete lucht of met IR-straling. Deze systemen worden compleet geleverd, dat wil zeggen vanaf de engineering tot en met de oplevering van een compleet werkend systeem.

Drogen door middel van hete lucht (direct of indirect):
ICE-BT heeft diverse heteluchtsystemen ontwikkeld voor verschillende procestoepassingen. Deze systemen zijn ontwikkeld om proceslucht te produceren met specifieke reproduceerbare en controleerbare kwalificaties. Indirect gestookte luchtverhitters worden gebruikt wanneer de rookgassen niet in contact mogen komen met het proces. Deze indirecte verhitting van de proceslucht wordt bereikt door het toevoegen van een industriële warmtewisselaar aan de lucht verhittingsinstallatie. Deze warmtewisselaar draagt indirect de beschikbare warmte over aan het proces, zonder dat de rookgassen in contact komen met het proces.

Enkele voorbeelden van drogen door middel van hete lucht:

Veel toepassingen waarbij elektriciteit gebruikt wordt, kunnen worden vervangen met onze systemen. Omdat de kosten van gas veel lager zijn per kW, zijn de bedrijfskosten van gasgestookte systemen veel lager dan die van elektrisch gestookte systemen.

Drogen door middel van infrarood:
We produceren gasgestookte infrarood-stralers voor diverse oppervlakte drogingsprocessen, waarbij het product snel en intens moet worden aangestraald. Toepassingen hiervoor worden onder andere gevonden in de papier-, glas-, textiel-, tapijt-, food en de metaalindustrie.

Typische toepassingen voor infraroodverwarming zijn:

Specificaties infrarood:

Stralend materiaal: metaalvezel
Vermogen: 100 – 400 kW/m2
Max. proces temperatuur: 1.050°C
Golflengte: 1,2 – 7,2 µm
Opstelling: horizontaal of verticaal
Eigenschappen: zeer snelle opwarming en afkoeling, zelfreinigend, bestand tegen thermisch schokken, groot regelbereik
Opbouw: compact en modulair


Bekijk ook:

Smelten

Bij de engineering van aluminium ovens besteedt ICE -BT veel aandacht aan het ontwerp van de oven, de isolatie, de…
Bekijk toepassing

Forney Igniters

Forney Produceert de meest betrouwbare en stabiele ontstekers in de industrie.
Bekijk product

Dunphy Branders

Dunphy Duobloc-branders worden geleverd voor een breed scala aan toepassingen.
Bekijk product

Smelten

Neem contact op:

Wij ontwerpen maatwerkoplossingen, afhankelijk van de wensen van onze klanten en partners.

Het smelten van bijvoorbeeld aluminium is een energie intensief proces. Bij de engineering van aluminiumovens besteedt ICE -BT veel aandacht aan het ontwerp van de oven, de isolatie, de branders en de besturing. Onze praktische aanpak en proceskennis resulteert in efficiënte, schone en veilige processen.

Onze ovens kunnen worden voorzien van recuperatieve branders, regeneratieve branders, warme lucht branders met externe warmtewisselaars of koude lucht branders. De keuze van het brander systeem wordt bepaald voor een optimale productie.

Alle veiligheidsvoorschriften worden nageleefd, met inbegrip van Europese richtlijnen, emissie en lokale emissieniveaus. De volledige oven kan worden voorzien van een PLC systeem om flexibiliteit en het loggen van alle procesparameters mogelijk te maken


Bekijk ook:

Besturingen

ICE-BT implementeert uw en onze proceskennis in de proces-systemen die wij ontwikkelen, programmeren en bouwen.
Bekijk toepassing

Luchtverhitters

ICE-BT produceert diverse luchtverhitters in een breed scala van toepassingen, welke op maat worden ontworpen.
Bekijk product

Noxmat Branders

Hoge snelheid branders met geïntegreerd recuperator voor warmte terugwinning.
Bekijk product