Volg ons op:

Gasstraten

Neem contact op:

Contactformulier toepassingen

Gasstraten

ICE-BT ontwerpt gasstraten conform alle relevante regelgeving en normen, ook voor bijvoorbeeld de Russische markt (met een EAC certificaat). De oplossing die wij bieden is afhankelijk van het vraagstuk van de klant. De gasstraat kan direct in bedrijf worden genomen of indien gewenst kan dit door onze service monteurs voor u worden uitgevoerd.

De montage kan eenvoudig worden gedaan middels bijgeleverde verstelbare steunen die op de vloer of muur kunnen worden vastgezet. Uitlaat drukken tussen 10 mbar en 2 bar zijn standaard mogelijk. De gasstraat kan worden aangesloten op een 1 – 8 bar net.

Indien gewenst kunnen wij de gasstraat leveren voorzien van een turbinegasmeter zodat een comptabele verrekening kan worden gedaan van het geleverde gas. Indien de turbinegasmeter voor de drukregelaar wordt geplaatst (bij grotere capaciteit) zal de meter worden voorzien van een elektronisch volume herleidingsinstrument EVHI.


Bekijk ook

Warmtebehandeling

Verschillende warmtebehandelingsprocessen worden uitgevoerd met industriële ovens.
Bekijk toepassing

Gasgestookte stralingsbuizen

Stralingsbuizen in de door u gewenste maat en vorm, zoals bijvoorbeeld de U-, W- en, P-vorm. Geschikt voor procestemperaturen tot…
Bekijk product

Swirl Brander

De Swirl brander combineert een hoge vlam uittrede snelheid met een groot vlam oppervlakte.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie

Besturingen

Neem contact op:

Contactformulier toepassingen

Custom made besturingen

ICE-BT implementeert uw en onze proceskennis in de proces-systemen die wij ontwikkelen, programmeren en bouwen. Door middel van een goede besturing van een hoog thermisch proces, kunnen zaken als veiligheid, verbruik en emissie gecontroleerd worden. Denk hierbij aan vlambewaking, waarbij door middel van controle, de brandstoftoevoer stopt zodra of kort nadat de vlam uitgaat. Bijvoorbeeld door uitwaaien of door een korte onderbreking van de brandstoftoevoer.

Verder kun je denken met behulp van een goede besturing zorgen voor een optimale verbranding. Hoe beter de sturing van het verbrandingsproces, met de juiste hoeveelheid verbrandingslucht en brandstof op de juiste plaats in de ketel, hoe vollediger de verbranding zal zijn, hoe lager de CO-emissies en hoe meer de vlamtemperatuur binnen de perken blijft (ter controle van NOx-vorming).

Met behulp van de juiste besturing kun je onder andere de volgende zaken realiseren:

 • Vlambewaking
 • Brander beveiliging
 • Fout-afhandeling
 • Brandstof / lucht verhoudings-controle
 • Besturing goederenstroom
 • Recept-gebaseerde besturing
 • Model-gebaseerde besturing
 • Data-acquisitie
 • Batch rapporten
 • Grafische gebruikersinterfaces

Bekijk ook

Naverbranding

ICE-BT levert, ontwerpt, produceert, installeert en stelt, nieuwe naverbranders of upgrades van bestaande installaties in bedrijf.
Bekijk toepassing

Infrarood branders

ICE-BT gas infrarood stralers passen bij de ambitie van o.a. de textiel- en de tapijtindustrie.
Bekijk product

GBP Burner

De GPB Burner is een luchtverwarmingsbrander met eenvoudige werking en robuuste, betrouwbare prestaties.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie

Warmtebehandeling

Neem contact op:

Contactformulier toepassingen

Engineering, fabriceren en inbedrijfstelling van warmtebehandelings-ovens.

Warmtebehandeling is een materiaalkundig proces dat de eigenschappen van een materiaal wijzigt. Afhankelijk van de gekozen temperatuur, gebruikte kracht tijdens het proces en de tijdsduur van de behandeling kan een materiaal bijvoorbeeld harder, zachter, sterker of taaier gemaakt worden. Enkele voorbeelden zijn patenteren, temperen, (waterstofarm) gloeien (ook wel ontlaten) en harden. Een materiaal kan ook een warmtebehandeling krijgen als bijverschijnsel, wanneer er door een ander proces warmte vrijkomt, zoals bij lassen, extruderen of walsen.

Verschillende warmtebehandelingsprocessen worden uitgevoerd met industriële ovens. Deze processen worden gebruikt om de materiaaleigenschappen te veranderen volgens specificaties. De warmtebehandelingen kunnen worden uitgevoerd met de volgende variabelen: temperatuur, tijd en atmosfeer. De ovens die wij leveren kunnen de warmte direct of indirect aan het proces toevoeren.

Wij leveren onze oplossingen voor de volgende processen:

Tempereren
Temperen is een warmtebehandeling, toegepast op ijzerlegeringen, zoals staal of gietijzer, om de elasticiteit en plasticiteit van een materiaal te vergroten, door de hoge hardheid van de legering (verkregen door harden) te verlagen. Een verlaging in hardheid gaat doorgaans samen met een toename van de ductiliteit, en een afname van de brosheid. Temperen wordt normaliter toegepast op een werkstuk dat zojuist is afgeschrikt (zeer snel afgekoeld).

Patenteren
Patenteren is een warmtebehandeling van walsdraad waardoor deze geschikt wordt voor koude bewerking. Het draadtrekken, wat ervoor zorgt dat de treksterkte enorm toeneemt, wordt door deze behandeling eenvoudiger.

De draad wordt hierbij verhit tot boven de austeniteertemperatuur of hardingstemperatuur om daarna abrupt te worden afgekoeld tot de transformatietemperatuur die daarna enige tijd constant wordt gehouden. De verhitting in een austeniteringsoven gaat tot zo’n 900 °C. Het koelen in een loodbad of tegenwoordig vaak zoutbad gaat tot zo’n 500 °C, afhankelijk van het koolstofgehalte.

Harden
Harden is een term uit de metaalkunde die wordt gebruikt voor het proces waarbij de slijtvastheid en daarmee de hardheid van een metaallegering verhoogd wordt. Deze toename van de hardheid van een legering kan nuttig zijn in een breed scala aan toepassingen.

Het harden van een legering gebeurt middels een warmtebehandeling, waarbij de legering eerst boven een zekere temperatuur gebracht wordt, en vervolgens zodanig snel wordt afgekoeld, dat er martensiet ontstaat. Deze fase is zeer hard door de vele interne spanningen die er in het materiaal zitten.

Gloeien
Gloeien of ‘ontlaten’ is een warmtebehandelingsproces dat in de metallurgie gebruikt wordt om spanningen of onregelmatigheden uit een ruw stuk metaal te verwijderen.

Het metaal wordt in een hete oven gelegd, waarbij het gloeiend heet wordt verhit. Door de hoge temperatuur verzachten de verbindingen tussen de metaalatomen, waardoor het metaal minder bros wordt en het dus beter bewerkt kan worden.

Afschrikken
Afschrikken of schrikken is een vorm van warmtebehandeling waarbij een materiaal zeer snel wordt afgekoeld om bepaalde materiaaleigenschappen te bereiken.


Bekijk ook:

Smelten

Bij de engineering van aluminium ovens besteedt ICE -BT veel aandacht aan het ontwerp van de oven, de isolatie, de…
Bekijk toepassing

GBP Burner

De GPB Burner is een luchtverwarmingsbrander met eenvoudige werking en robuuste, betrouwbare prestaties.
Bekijk product

Forney Branders

Gerespecteerd voor hun ontwerp en vakmanschap, produceert Forney een breed programma aan branders.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie

Naverbranding

Neem contact op:

Contactformulier toepassingen

Engineering, fabriceren en inbedrijfstelling van naverbranders of upgrades van bestaande installaties.

De doelstelling van naverbrandingsprocessen is het verminderen of elimineren van rookgas-emissies. Deze naverbranders worden niet alleen verhit met branders, maar ook wordt rekening gehouden met de energie-inhoud van de rookgassen. Deze rookgassen hebben meestal een lage calorische waarde, vandaar de noodzaak voor een aanvullende brandstof. Naverbranding is een ingewikkeld en dynamisch proces in vergelijking met andere industriële verbrandingsprocessen vanwege de variatie van de samenstelling van de rookgassen. Vanwege de complexiteit van de verbranding, beoordeelt ICE-BT elk project op zich om zo de beste oplossing voor elke specifieke situatie te bepalen.

Componenten die door thermische naverbranding geëlimineerd kunnen worden:

ICE-BT levert, ontwerpt, produceert, installeert en stelt, nieuwe verbranders of upgrades van bestaande installaties in bedrijf. Compleet met de besturing en automatisering van het (verbrandings)proces. In het procesontwerp is het onze doelstelling om de opgewekte warmte her te gebruiken in het proces om de ecologische voetafdruk van elk systeem te verminderen. Dit doen wij onder andere via:

Tevens wordt bij het ontwerpen van naverbranders naast de geldende normen aandacht geschonken aan:

Procesbeschrijving

De rookgassen worden samen met de nodige hoeveelheid verbrandingslucht op een hoge temperatuur gebracht. Deze temperatuur kan bij thermische naverbranding variëren tussen de 750 en 1200 °C. De benodigde temperatuur hangt af van de samenstelling van de rookgassen. Door de rookgassen op deze hoge temperatuur te houden oxideren deze tot CO2, H2O, N2, SOx, HCl. De efficiëntie van dit proces wordt beïnvloed door de temperatuur, verblijftijd, turbulentie (voor menging) en beschikbaarheid van zuurstof.

Bij hoge temperaturen zal de reductie sneller verlopen dan bij lagere temperaturen. Hierop kan worden ingespeeld bij de keuze van de grootte van de verbrandingskamer.


Bekijk ook:

Smelten

Bij de engineering van aluminium ovens besteedt ICE -BT veel aandacht aan het ontwerp van de oven, de isolatie, de…
Bekijk toepassing

NOXMAT Branders

Hoge snelheid branders met geïntegreerd recuperator voor warmte terugwinning.
Bekijk product

Swirl Brander

De Swirl brander combineert een hoge vlam uittrede snelheid met een groot vlam oppervlakte.
Bekijk product

Drogen

Neem contact op:

Contactformulier toepassingen

ICE-BT levert een breed scala van industriële verwarmingssystemen voor diverse droogprocessen.

Onze systemen worden gebruikt voor het drogen van producten in de papier-, metaal-, karton-, hout-, textiel-, keramiek-, tabak-, plastic-, verf-, voedsel- en farmaceutische industrie. De droogprocessen kunnen direct- of indirect verwarmd worden met hete lucht of met IR-straling. Deze systemen worden compleet geleverd, dat wil zeggen vanaf de engineering tot en met de oplevering van een compleet werkend systeem.

Drogen door middel van hete lucht (direct of indirect):
ICE-BT heeft diverse heteluchtsystemen ontwikkeld voor verschillende procestoepassingen. Deze systemen zijn ontwikkeld om proceslucht te produceren met specifieke reproduceerbare en controleerbare kwalificaties. Indirect gestookte luchtverhitters worden gebruikt wanneer de rookgassen niet in contact mogen komen met het proces. Deze indirecte verhitting van de proceslucht wordt bereikt door het toevoegen van een industriële warmtewisselaar aan de lucht verhittingsinstallatie. Deze warmtewisselaar draagt indirect de beschikbare warmte over aan het proces, zonder dat de rookgassen in contact komen met het proces.

Enkele voorbeelden van drogen door middel van hete lucht:

Veel toepassingen waarbij elektriciteit gebruikt wordt, kunnen worden vervangen met onze systemen. Omdat de kosten van gas veel lager zijn per kW, zijn de bedrijfskosten van gasgestookte systemen veel lager dan die van elektrisch gestookte systemen.

Drogen door middel van infrarood:
We produceren gasgestookte infrarood-stralers voor diverse oppervlakte drogingsprocessen, waarbij het product snel en intens moet worden aangestraald. Toepassingen hiervoor worden onder andere gevonden in de papier-, glas-, textiel-, tapijt-, food en de metaalindustrie.

Typische toepassingen voor infraroodverwarming zijn:

 • Vormstabilisatie van door de mens gemaakte materialen. Experimenten tonen aan dat een warmtebehandeling van bijvoorbeeld polyester non-woven met infrarood in 1-3 seconden een warmtebehandeling van 30 seconden met verwarmde lucht vervangt. Dit resulteerde in een aanzienlijke energiebesparing en door de verhoogde productiekwaliteit een vermindering van afvalmateriaal.
 • Systemen die werken met een combinatie van infrarood en hete lucht, maken het mogelijk om in een fractie van tijd kleuren te fixeren. Dit proces gaat in vergelijking met een heteluchtoven zonder infraroodstralers, vele malen sneller en daarnaast verhoogt het ook de kwaliteit van het fixatieproces.
 • Migratie van kleurstoffen, prints en afwerkingen wordt voorkomen wanneer infrarood wordt toegepast, dit kan niet wanneer gedroogd wordt met hete lucht.

Specificaties infrarood:

Stralend materiaal: metaalvezel
Vermogen: 100 – 400 kW/m2
Max. proces temperatuur: 1.050°C
Golflengte: 1,2 – 7,2 µm
Opstelling: horizontaal of verticaal
Eigenschappen: zeer snelle opwarming en afkoeling, zelfreinigend, bestand tegen thermisch schokken, groot regelbereik
Opbouw: compact en modulair

Infrarood drogen

Bekijk ook:

Besturingen

ICE-BT implementeert uw en onze proceskennis in de proces-systemen die wij ontwikkelen, programmeren en bouwen.
Bekijk toepassing

Infrarood branders

ICE-BT gas infrarood stralers passen bij de ambitie van o.a. de textiel- en de tapijtindustrie.
Bekijk product

NOXMAT Branders

Hoge snelheid branders met geïntegreerd recuperator voor warmte terugwinning.
Bekijk product

Smelten

Neem contact op:

Contactformulier toepassingen

Wij ontwerpen maatwerkoplossingen, afhankelijk van de wensen van onze klanten en partners.

Smelten is een energie, intensief proces en wordt gebruikt om erts te verwerken. Door erts te smelten kunnen hier metalen als zilver, ijzer, koper en andere onedele varianten uitgehaald worden. Dit proces houdt meer in dan alleen het metaal uit de erts smelten. Om metaal uit ertsen te halen moeten verschillende technieken toegepast worden. Bij de engineering van ovens besteedt ICE -BT veel aandacht aan het ontwerp van de oven, de isolatie, de branders en de besturing. Onze praktische aanpak en proceskennis resulteert in efficiënte, schone en veilige processen.

Onze ovens kunnen worden voorzien van recuperatieve branders, regeneratieve branders, warme lucht branders met externe warmtewisselaars of koude lucht branders. De keuze van het brander systeem wordt bepaald voor een optimale productie.

Alle veiligheidsvoorschriften worden nageleefd, met inbegrip van Europese richtlijnen, emissie en lokale emissieniveaus. De volledige oven kan worden voorzien van een PLC systeem om flexibiliteit en het loggen van alle procesparameters mogelijk te maken


Bekijk ook:

Naverbranding

ICE-BT levert, ontwerpt, produceert, installeert en stelt, nieuwe naverbranders of upgrades van bestaande installaties in bedrijf.
Bekijk toepassing

GBP Burner

De GPB Burner is een luchtverwarmingsbrander met eenvoudige werking en robuuste, betrouwbare prestaties.
Bekijk product

Gasgestookte stralingsbuizen

Stralingsbuizen in de door u gewenste maat en vorm, zoals bijvoorbeeld de U-, W- en, P-vorm. Geschikt voor procestemperaturen tot…
Bekijk product