Volg ons op:

Smelten

Neem contact op:

Wij ontwerpen maatwerkoplossingen, afhankelijk van de wensen van onze klanten en partners.

Smelten is een energie, intensief proces en wordt gebruikt om erts te verwerken. Door erts te smelten kunnen hier metalen als zilver, ijzer, koper en andere onedele varianten uitgehaald worden. Dit proces houdt meer in dan alleen het metaal uit de erts smelten. Om metaal uit ertsen te halen moeten verschillende technieken toegepast worden. Bij de engineering van ovens besteedt ICE -BT veel aandacht aan het ontwerp van de oven, de isolatie, de branders en de besturing. Onze praktische aanpak en proceskennis resulteert in efficiënte, schone en veilige processen.

Onze ovens kunnen worden voorzien van recuperatieve branders, regeneratieve branders, warme lucht branders met externe warmtewisselaars of koude lucht branders. De keuze van het brander systeem wordt bepaald voor een optimale productie.

Alle veiligheidsvoorschriften worden nageleefd, met inbegrip van Europese richtlijnen, emissie en lokale emissieniveaus. De volledige oven kan worden voorzien van een PLC systeem om flexibiliteit en het loggen van alle procesparameters mogelijk te maken


Bekijk ook:

Warmtebehandeling

Verschillende warmtebehandelingsprocessen worden uitgevoerd met industriële ovens.
Bekijk toepassing

Luchtverhitters

ICE-BT produceert diverse luchtverhitters in een breed scala van toepassingen, welke op maat worden ontworpen.
Bekijk product

NOXMAT Branders

Hoge snelheid branders met geïntegreerd recuperator voor warmte terugwinning.
Bekijk product