Volg ons op:

Drogen

Neem contact op:

Contactformulier toepassingen

ICE-BT levert een breed scala van industriële verwarmingssystemen voor diverse droogprocessen.

Onze systemen worden gebruikt voor het drogen van producten in de papier-, metaal-, karton-, hout-, textiel-, keramiek-, tabak-, plastic-, verf-, voedsel- en farmaceutische industrie. De droogprocessen kunnen direct- of indirect verwarmd worden met hete lucht of met IR-straling. Deze systemen worden compleet geleverd, dat wil zeggen vanaf de engineering tot en met de oplevering van een compleet werkend systeem.

Drogen door middel van hete lucht (direct of indirect):
ICE-BT heeft diverse heteluchtsystemen ontwikkeld voor verschillende procestoepassingen. Deze systemen zijn ontwikkeld om proceslucht te produceren met specifieke reproduceerbare en controleerbare kwalificaties. Indirect gestookte luchtverhitters worden gebruikt wanneer de rookgassen niet in contact mogen komen met het proces. Deze indirecte verhitting van de proceslucht wordt bereikt door het toevoegen van een industriële warmtewisselaar aan de lucht verhittingsinstallatie. Deze warmtewisselaar draagt indirect de beschikbare warmte over aan het proces, zonder dat de rookgassen in contact komen met het proces.

Enkele voorbeelden van drogen door middel van hete lucht:

Veel toepassingen waarbij elektriciteit gebruikt wordt, kunnen worden vervangen met onze systemen. Omdat de kosten van gas veel lager zijn per kW, zijn de bedrijfskosten van gasgestookte systemen veel lager dan die van elektrisch gestookte systemen.

Drogen door middel van infrarood:
We produceren gasgestookte infrarood-stralers voor diverse oppervlakte drogingsprocessen, waarbij het product snel en intens moet worden aangestraald. Toepassingen hiervoor worden onder andere gevonden in de papier-, glas-, textiel-, tapijt-, food en de metaalindustrie.

Typische toepassingen voor infraroodverwarming zijn:

  • Vormstabilisatie van door de mens gemaakte materialen. Experimenten tonen aan dat een warmtebehandeling van bijvoorbeeld polyester non-woven met infrarood in 1-3 seconden een warmtebehandeling van 30 seconden met verwarmde lucht vervangt. Dit resulteerde in een aanzienlijke energiebesparing en door de verhoogde productiekwaliteit een vermindering van afvalmateriaal.
  • Systemen die werken met een combinatie van infrarood en hete lucht, maken het mogelijk om in een fractie van tijd kleuren te fixeren. Dit proces gaat in vergelijking met een heteluchtoven zonder infraroodstralers, vele malen sneller en daarnaast verhoogt het ook de kwaliteit van het fixatieproces.
  • Migratie van kleurstoffen, prints en afwerkingen wordt voorkomen wanneer infrarood wordt toegepast, dit kan niet wanneer gedroogd wordt met hete lucht.

Specificaties infrarood:

Stralend materiaal: metaalvezel
Vermogen: 100 – 400 kW/m2
Max. proces temperatuur: 1.050°C
Golflengte: 1,2 – 7,2 µm
Opstelling: horizontaal of verticaal
Eigenschappen: zeer snelle opwarming en afkoeling, zelfreinigend, bestand tegen thermisch schokken, groot regelbereik
Opbouw: compact en modulair

Infrarood drogen

Bekijk ook:

Besturingen

ICE-BT implementeert uw en onze proceskennis in de proces-systemen die wij ontwikkelen, programmeren en bouwen.
Bekijk toepassing

Swirl Brander

De Swirl brander combineert een hoge vlam uittrede snelheid met een groot vlam oppervlakte.
Bekijk product

PMP-pomp

Deze nieuwe innovatieve PMP-machine is geschikt voor diverse toepassingen.
Bekijk product