Volg ons op:

Warmtebehandeling van staal

Warmtebehandeling van staal is een gecontroleerd, materiaalkundig proces dat de microstructuur van staal wijzigt. Afhankelijk van de gekozen temperatuur, gebruikte kracht tijdens het proces en de tijdsduur van de behandeling kan een materiaal bijvoorbeeld harder, zachter, sterker of taaier gemaakt worden.

Er zijn verschillende vormen van behandelingen, je hebt onder andere patenteren, temperen, (waterstofarm) gloeien (ook wel ontlaten) en harden. Een materiaal kan ook een warmtebehandeling krijgen als bijverschijnsel, wanneer er door een ander proces, warmte vrijkomt, zoals bij lassen, extruderen of walsen.

Warmtebehandeling van staal

Warmtebehandeling van staal wordt veelal uitgevoerd in ovens, sommige warmtebehandelingen kunnen ook plaatselijk met keramische gloeimatten worden uitgevoerd. Warmtebehandelingen worden vaak toegepast na processen als walsen, gieten, lassen of vervorming. Deze processen hebben een grote en vaak nadelige invloed op de structuur en de bijbehorende mechanische eigenschappen van het materiaal. Met
de juiste warmtebehandeling na een productieproces kunnen de gewenste eigenschappen of structuur worden verkregen.

Lees hier meer over warmtebehandeling!

Over ICE-BT

ICE-BT specialiseert zich in industriële hoge temperatuurprocessen en ondersteunt bedrijven in het hart van hun productie. Vanuit een specifieke behoefte en/of vraagstuk engineeren en ontwerpen wij totaaloplossingen waarbij maatwerk, efficiëntie, duurzaamheid, reproduceerbaarheid en het verlagen van de total cost of ownership de standaard is.

Bekijk hier onze toepassingen waar we gespecialiseerd in zijn of ga direct naar de producten waar we mee werken.

Neem contact op:

Contactformulier landingspagina’s

Bekijk ook

Gasstraten

ICE-BT bouwt gasstraten conform alle relevante regelgeving en normen.
Bekijk toepassing

Gasgestookte stralingsbuizen

Stralingsbuizen in de door u gewenste maat en vorm, zoals bijvoorbeeld de U-, W- en, P-vorm. Geschikt voor procestemperaturen tot…
Bekijk product

Swirl Brander

De Swirl brander combineert een hoge vlam uittrede snelheid met een groot vlam oppervlakte.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie