Volg ons op:

Thermische naverbranding

Thermische naverbranding is een gaszuiveringstechniek met als doel het verminderen of elimineren van rookgas-emissies. Dit is een ingewikkeld en dynamisch proces in vergelijking met andere industriële verbrandingsprocessen vanwege de variatie van de samenstelling van de rookgassen. Vanwege de complexiteit van de verbranding, beoordeelt ICE-BT elk project op zich om zo de beste oplossing voor elke specifieke situatie te bepalen.

De afgassen worden samen met de nodige hoeveelheid verbrandingslucht op een hoge temperatuur gebracht. Deze temperatuur varieert bij thermische naverbranding tussen 750 en 1200 °C. De gassen worden voldoende lang op deze hoge temperatuur gehouden waarbij de verontreinigingen (VOS, geur) met zuurstof geoxideerd worden tot CO2, H2O, N2, SOx, HCl.

Thermische naverbranding

Lees hier meer over naverbranding!

Over ICE-BT

ICE-BT specialiseert zich in industriële hoge temperatuurprocessen en ondersteunt bedrijven in het hart van hun productie. Vanuit een specifieke behoefte en/of vraagstuk engineeren en ontwerpen wij totaaloplossingen waarbij maatwerk, efficiëntie, duurzaamheid, reproduceerbaarheid en het verlagen van de total cost of ownership de standaard is.

Bekijk hier onze toepassingen waar we gespecialiseerd in zijn of ga direct naar de producten waar we mee werken.


Bekijk ook

Gasstraten

ICE-BT bouwt gasstraten conform alle relevante regelgeving en normen.
Bekijk toepassing

Gasgestookte stralingsbuizen

Stralingsbuizen in de door u gewenste maat en vorm, zoals bijvoorbeeld de U-, W- en, P-vorm. Geschikt voor procestemperaturen tot…
Bekijk product

Forney Branders

Gerespecteerd voor hun ontwerp en vakmanschap, produceert Forney een breed programma aan branders.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie