Volg ons op:

Naverbranding

Neem contact op:

Engineering, fabriceren en inbedrijfstelling van verbranders of upgrades van bestaande installaties.

De doelstelling van naverbrandingsprocessen is het verminderen of elimineren van rookgas-emissies. Deze naverbranders worden niet alleen verhit met branders, maar ook met de energie-inhoud van de rookgassen. Deze rookgassen hebben meestal een lage calorische waarde, vandaar de noodzaak voor een aanvullende brandstof. Naverbranding is een ingewikkeld en dynamisch proces in vergelijking met andere industriële verbrandingsprocessen vanwege de variatie van de samenstelling van de rookgassen. Vanwege de complexiteit van de verbranding, beoordeelt ICE-BT elk project op zich om zo de beste oplossing voor elke specifieke situatie te bepalen.

ICE-BT levert, ontwerpt, produceert, installeert en stelt, nieuwe verbranders of upgrades van bestaande installaties in bedrijf. Compleet met de besturing en automatisering van het (verbrandings)proces. In het proces ontwerp is het onze doelstelling om de opgewekte warmte her te gebruiken in proces om de ecologische voetafdruk van elk systeem te verminderen. Tevens wordt bij het ontwerpen van naverbranders naast de geldende normen aandacht geschonken aan:

Procesbeschrijving

De rookgassen worden samen met de nodige hoeveelheid verbrandingslucht op een hoge temperatuur gebracht. Deze temperatuur kan bij thermische naverbranding variëren tussen de 750 en 1200 °C. De benodigde temperatuur hangt af van de samenstelling van de rookgassen. Door de rookgassen op deze hoge temperatuur te houden oxideren deze tot CO2, H2O, N2, SOx, HCl. De efficiëntie van dit proces wordt beïnvloed door de temperatuur, verblijftijd, turbulentie (voor menging) en beschikbaarheid van zuurstof.

Bij hoge temperaturen zal de vernietiging sneller verlopen dan bij lagere temperaturen. Hierop kan worden ingespeeld bij de keuze van de grootte van de verbrandingskamer. Een grote verbrandingskamer met een lagere temperatuur heeft een grotere investeringskost maar een lagere brandstofkost. Een kleinere verbrandingskamer op een hogere temperatuur zal eenzelfde rendement hebben bij een lagere investeringskost en een hogere brandstofkost.


Bekijk ook:

Smelten

Bij de engineering van aluminium ovens besteedt ICE -BT veel aandacht aan het ontwerp van de oven, de isolatie, de…
Bekijk toepassing

Swirl Brander

De Swirl brander combineert een hoge vlam uittrede snelheid met een groot vlam oppervlakte.
Bekijk product

Gasgestookte stralingsbuizen

Stralingsbuizen in de door u gewenste maat en vorm, zoals bijvoorbeeld de U-, W- en, P-vorm. Geschikt voor procestemperaturen tot…
Bekijk product