Volg ons op:

Naverbranding

Neem contact op:

Contactformulier toepassingen

Engineering, fabriceren en inbedrijfstelling van naverbranders of upgrades van bestaande installaties.

De doelstelling van naverbrandingsprocessen is het verminderen of elimineren van rookgas-emissies. Deze naverbranders worden niet alleen verhit met branders, maar ook wordt rekening gehouden met de energie-inhoud van de rookgassen. Deze rookgassen hebben meestal een lage calorische waarde, vandaar de noodzaak voor een aanvullende brandstof. Naverbranding is een ingewikkeld en dynamisch proces in vergelijking met andere industriële verbrandingsprocessen vanwege de variatie van de samenstelling van de rookgassen. Vanwege de complexiteit van de verbranding, beoordeelt ICE-BT elk project op zich om zo de beste oplossing voor elke specifieke situatie te bepalen.

Componenten die door thermische naverbranding geëlimineerd kunnen worden:

ICE-BT levert, ontwerpt, produceert, installeert en stelt, nieuwe verbranders of upgrades van bestaande installaties in bedrijf. Compleet met de besturing en automatisering van het (verbrandings)proces. In het procesontwerp is het onze doelstelling om de opgewekte warmte her te gebruiken in het proces om de ecologische voetafdruk van elk systeem te verminderen. Dit doen wij onder andere via:

Tevens wordt bij het ontwerpen van naverbranders naast de geldende normen aandacht geschonken aan:

Procesbeschrijving

De rookgassen worden samen met de nodige hoeveelheid verbrandingslucht op een hoge temperatuur gebracht. Deze temperatuur kan bij thermische naverbranding variëren tussen de 750 en 1200 °C. De benodigde temperatuur hangt af van de samenstelling van de rookgassen. Door de rookgassen op deze hoge temperatuur te houden oxideren deze tot CO2, H2O, N2, SOx, HCl. De efficiëntie van dit proces wordt beïnvloed door de temperatuur, verblijftijd, turbulentie (voor menging) en beschikbaarheid van zuurstof.

Bij hoge temperaturen zal de reductie sneller verlopen dan bij lagere temperaturen. Hierop kan worden ingespeeld bij de keuze van de grootte van de verbrandingskamer.


Bekijk ook:

Gasstraten

ICE-BT bouwt gasstraten conform alle relevante regelgeving en normen.
Bekijk toepassing

Dunphy Branders

Dunphy Duobloc-branders worden geleverd voor een breed scala aan toepassingen.
Bekijk product

Infrarood branders

ICE-BT gas infrarood stralers passen bij de ambitie van o.a. de textiel- en de tapijtindustrie.
Bekijk product