Volg ons op:

Wat zijn ventilatorbranders?

Een ventilatorbrander herken je aan het feit dat deze steeds aan de buitenkant van het toestel zit. De nodige verbrandingslucht wordt ook hier met een ventilator aangevoerd. Er gebeurt nu in tegenstelling tot de premix brander echter geen voorafgaande menging van het gas en de verbrandingslucht.

Bij een premix brander wordt dus ook het gas aan de zuig- of perszijde van de ventilator toegevoerd en gemengd met de totale hoeveelheid lucht die nodig is voor de verbranding. Met andere woorden, het gas-luchtmengsel wordt altijd gemengd vóór de verbrandingszone. Er is geen aanvoer van secundaire lucht meer nodig waardoor de vuurhaard volledig gesloten blijft.

Bij ventilatorbranders worden het gas en de verbrandingslucht afzonderlijk aangevoerd tot in de verbrandingszone waar een aansteek- en beveiligingsmechanisme zorgt voor een correcte verhouding gas/lucht en een ontsteking van dit mengsel m.a.w. het gas-luchtmengsel wordt gemengd in de verbrandingszone.

Ventilatorbranders

De verbranding gebeurt in een gesloten verbrandingsruimte zonder toevoer van secundaire lucht. Ventilatorbranders worden meestal voor grote vermogens aangewend bv. industriële toepassingen. Ventilatorbranders brengen zowel de brandstof als de verbrandingslucht onder druk in de kamer. Deze druk wordt gecreëerd door een in de brander ingebouwde ventilator. Deze ventilatorbranders kunnen specifiek ontworpen zijn voor gas of gasolie verwarming (lichte stookolie), maar bestaan ook als dual-fuel uitvoering.

Over ICE-BT

ICE-BT specialiseert zich in industriële hoge temperatuurprocessen en ondersteunt bedrijven in het hart van hun productie. Vanuit een specifieke behoefte en/of vraagstuk engineeren en ontwerpen wij totaaloplossingen waarbij maatwerk, efficiëntie, duurzaamheid, reproduceerbaarheid en het verlagen van de total cost of ownership de standaard is.

Bekijk hier onze toepassingen waar we gespecialiseerd in zijn of ga direct naar de producten waar we mee werken.


Bekijk ook

Smelten

Bij de engineering van aluminium ovens besteedt ICE -BT veel aandacht aan het ontwerp van de oven, de isolatie, de…
Bekijk toepassing

Dunphy Branders

Dunphy Duobloc-branders worden geleverd voor een breed scala aan toepassingen.
Bekijk product

Swirl Brander

De Swirl brander combineert een hoge vlam uittrede snelheid met een groot vlam oppervlakte.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie