Volg ons op:

Wat zijn rookgas emissies?

Het overgrote deel van de energie- en warmtebehoefte is afkomstig uit fossiele bronnen. Bij de verbranding van deze fossiele brandstoffen heb je te maken met rookgas emissies. Er komt CO2 vrij en bovendien veroorzaken ze vervuiling.

De Nederlandse overheid is continu bezig met wetgeving omtrent emissies om klimaatdoelstellingen te halen. In 2030 moet er 19,4 Mton minder CO2-uitstoot zijn ten opzichte van 1990 en in 2050 willen we als land zelfs een industrie die volledig klimaatneutraal en schoon is.

Voor de industrie in Nederland betekent dit dat installaties anders ontworpen of aangepast moeten worden om aan nieuwe normeringen te voldoen.

Rookgas emissies

Wat helpt om rookgas emissies te beperken?

  • Optimalisatie van de verbranding
  • Reductie van de piektemperatuur van de vlam
  • Staged combustion of getrapte verbranding
  • LowNOx branders

Low-NOx branders

Low-NOx-branders zijn branders speciaal ontworpen om NOx-vorming te reduceren door een goed gecontroleerde brandstof-lucht verhouding te verzekeren tijdens de verbranding. Doorgaans worden deze branders dan ook uitgevoerd in combinatie met andere beschikbare technieken, zoals staged combustion of rookgasrecirculatie. Op deze manier vertraagt de vorming van brandstof gebonden NOx en thermische NOx, zonder de verbrandingsefficiëntie van de installatie te verminderen.

Dunphy Branders

Dunphy Duobloc-branders worden geleverd voor een breed scala aan toepassingen.
Bekijk product

Swirl Brander

De Swirl brander combineert een hoge vlam uittrede snelheid met een groot vlam oppervlakte.
Bekijk product

Over ICE-BT

ICE-BT specialiseert zich in industriële hoge temperatuurprocessen en ondersteunt bedrijven in het hart van hun productie. Vanuit een specifieke behoefte en/of vraagstuk engineeren en ontwerpen wij totaaloplossingen waarbij maatwerk, efficiëntie, duurzaamheid, reproduceerbaarheid en het verlagen van de total cost of ownership de standaard is.

Bekijk hier onze toepassingen waar we gespecialiseerd in zijn of ga direct naar de producten waar we mee werken.

Neem contact op:


Bekijk ook

Besturingen

ICE-BT implementeert uw en onze proceskennis in de proces-systemen die wij ontwikkelen, programmeren en bouwen.
Bekijk toepassing

Dunphy Branders

Dunphy Duobloc-branders worden geleverd voor een breed scala aan toepassingen.
Bekijk product

Gasgestookte stralingsbuizen

Stralingsbuizen in de door u gewenste maat en vorm, zoals bijvoorbeeld de U-, W- en, P-vorm. Geschikt voor procestemperaturen tot…
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie