Volg ons op:

Wat is lucht voorverwarmen?

Lucht voorverwarmen van de verbrandingslucht naar de branders is voor brandstof gestookte industriële verwarmingsprocessen een van de krachtigste manieren om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren. De bron van deze warmte-energie is de uitlaatgasstroom, die het proces verlaat. Een warmtewisselaar, geplaatst in de uitlaat, kan een groot deel van de thermische energie in de rookgassen extraheren en overbrengen naar de inkomende verbrandingslucht. Door op deze manier warmte te recyclen, wordt de hoeveelheid brandstof die de installatie nodig heeft, verminderd.

LUVO

Lucht voorverwarmen kan door een LUVO, waarmee het rendement van een installatie verhoogd kan worden. Nadeel is wel dat door de voorverwarmde lucht een hogere vlamtemperatuur bewerkstelligd wordt. Hierdoor zullen de NOx-emissies toenemen. Door ook een deel van de verbrandingslucht te recirculeren kan dit effect opgeheven worden.

Lucht voorverwarmen

Over ICE-BT

ICE-BT specialiseert zich in industriële hoge temperatuurprocessen en ondersteunt bedrijven in het hart van hun productie. Vanuit een specifieke behoefte en/of vraagstuk engineeren en ontwerpen wij totaaloplossingen waarbij maatwerk, efficiëntie, duurzaamheid, reproduceerbaarheid en het verlagen van de total cost of ownership de standaard is. Ook met lucht voorverwarmen hebben we veel ervaring.

Bekijk hier onze toepassingen waar we gespecialiseerd in zijn of ga direct naar de producten waar we mee werken.

Neem contact op:


Bekijk ook

Naverbranding

ICE-BT levert, ontwerpt, produceert, installeert en stelt, nieuwe naverbranders of upgrades van bestaande installaties in bedrijf.
Bekijk toepassing

Forney Branders

Gerespecteerd voor hun ontwerp en vakmanschap, produceert Forney een breed programma aan branders.
Bekijk product

Dunphy Branders

Dunphy Duobloc-branders worden geleverd voor een breed scala aan toepassingen.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie