Volg ons op:

Hoge temperatuurprocessen

Voor veel industriële processen is warmte nodig. Deze warmte wordt gebruikt in een enorme verscheidenheid aan processen, voor een grote variëteit aan toepassingen, in diverse industriesectoren. Het verwarmen van materialen en producten kan op veel verschillende manieren. In al deze gevallen wordt op de een of andere manier warmte aan een proces toegevoerd waarmee een product of een materiaal wordt verwarmd om het de gewenste materiaalkundige eigenschappen te geven.

De meeste industriële hoge temperatuurprocessen berusten op warmteoverdracht via een warmteoverdrachtsmedium, bijvoorbeeld hete lucht of stoom. De warmte wordt verkregen door het verbranden van fossiele brandstoffen als olie of gas. Elektriciteit wordt als energiebron gebruikt bij hoogfrequent veldverwarming. Industrieën waar veel hoge temperatuurprocessen gebruikt worden zijn: De ferro industrie, de non-ferro industrie, de coating industrie en de textiel industrie.

Industriële hogetemperatuurprocessen

Over ICE-BT

ICE-BT specialiseert zich in industriële hoge temperatuurprocessen en ondersteunt bedrijven in het hart van hun productie. Vanuit een specifieke behoefte en/of vraagstuk engineeren en ontwerpen wij totaaloplossingen waarbij maatwerk, efficiëntie, duurzaamheid, reproduceerbaarheid en het verlagen van de total cost of ownership de standaard is.

Bekijk hier onze toepassingen waar we gespecialiseerd in zijn of ga direct naar de producten waar we mee werken.

Neem contact op:

Contactformulier landingspagina’s

Bekijk ook

Drogen

ICE-BT levert een breed scala van industriële verwarmingssystemen voor diverse droogprocessen.
Bekijk toepassing

Forney Branders

Gerespecteerd voor hun ontwerp en vakmanschap, produceert Forney een breed programma aan branders.
Bekijk product

Infrarood branders

ICE-BT gas infrarood stralers passen bij de ambitie van o.a. de textiel- en de tapijtindustrie.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie