Volg ons op:

Wat houdt gasdruk verhogen in?

Industriële gasbranders hebben een bepaalde gasdruk nodig om een ​​goede werking te garanderen. In sommige gevallen is de beschikbare gasdruk voldoende, maar in de meeste gevallen moet men de gasdruk verhogen. Tevens maak je het met het verhogen van de gasdruk mogelijk om grotere hoeveelheden gas te verbranden en kun je hogere vermogens/temperaturen behalen. Dit maakt de installatie efficiënter, wat met het oog op energiekosten en milieu-impact erg interessant kan zijn.

Gasdruk verhogen doe je met behulp van een gasboostersysteem, waarin drie varianten zijn:

  • Eentraps, enkelwerkend: Hierbij is er één cilinder die het gas in één richting van de zuigerbeweging onder druk zet, en de cilinder bij de teruggaande slag weer vult.
Gasdruk-verhogen
  • Eentraps, dubbelwerkend: Hierbij zijn er twee cilinders die elkaar afwisselen. De cilinders brengen om-en-om gas onder druk dat rechtstreeks vanuit de toevoer wordt aangevoerd. Het gecomprimeerde gas wordt bij de uitlaten gecombineerd.
  • Tweetraps, dubbelwerkend: Hierbij zijn er wederom twee cilinders die afwisselend werken. Echter werken de twee cilinders hier in serie, waarbij de tweede cilinder het gas verder onder druk brengt. Het gas wordt hier dus trapsgewijs onder druk gebracht.

Over ICE-BT

ICE-BT specialiseert zich in industriële hoge temperatuurprocessen en ondersteunt bedrijven in het hart van hun productie. Vanuit een specifieke behoefte en/of vraagstuk engineeren en ontwerpen wij totaaloplossingen waarbij maatwerk, efficiëntie, duurzaamheid, reproduceerbaarheid en het verlagen van de total cost of ownership de standaard is.

Bekijk hier onze toepassingen waar we gespecialiseerd in zijn of ga direct naar de producten waar we mee werken.

Neem contact op:

Contactformulier landingspagina’s

Bekijk ook

Drogen

ICE-BT levert een breed scala van industriële verwarmingssystemen voor diverse droogprocessen.
Bekijk toepassing

Gasgestookte stralingsbuizen

Stralingsbuizen in de door u gewenste maat en vorm, zoals bijvoorbeeld de U-, W- en, P-vorm. Geschikt voor procestemperaturen tot…
Bekijk product

Luchtverhitters

ICE-BT produceert diverse luchtverhitters in een breed scala van toepassingen, welke op maat worden ontworpen.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie