Volg ons op:

Wat zijn boiler branders?

Boiler branders zijn branders die gebruikt worden voor het verwarmen van ketels. Boiler branders verschillen in de basis niet veel van ander soort branders en produceren warmte door fossiele brandstof, waaronder aardgas, samen met lucht of zuurstof te verbranden. Dit zorgt voor de warmte die de inhoudt van een boiler verwarmt.

Soorten boiler branders:

Gasbrander:

Een gasbrander mengt aardgas (brandstof) en lucht (zuurstof) tot een brandbaar mengsel en regelt de ontsteking. De ventilator zuigt lucht aan en vermengt dit met aardgas waardoor een brandbaar mengsel ontstaan.

Binnen de industrie worden vaak gasbranders gebruikt. Hierbij wordt gas onder hoge druk aangeleverd, waardoor hogere vermogens gehaald kunnen worden.

Moderne branders zijn standaard modulerend. Dit houdt in dat het energieverbruik exact op de warmtebehoefte afgestemd kan worden.

Boiler branders

Je hebt qua gasbranders ook zogenaamde duel-fuel branders. Dit soort types kunnen meerdere brandstoffen verbranden in dezelfde brander. Dit kan een oplossing zijn wanneer gastoevoer niet optimaal is. Ook kan dit type een oplossing zijn wanneer biogas gebruikt wordt in het proces en dit niet altijd (voldoende) beschikbaar is.

Oliebrander:

Olie is van nature niet explosief en niet licht ontvlambaar, oliedampen daarentegen wel. Door de olie te verwarmen wordt de viscositeit lager en kan de olie beter worden verneveld. Deze techniek zie je dan ook terug in het soort oliebranders.

Verdampingsbranders: In de verdampingsbranders gaat de vloeibare brandstof onder lage druk door een buis naast de vlam, waar de verdamping plaatsvindt. De dampstroom komt met hoge snelheid uit een opening en voert primaire lucht mee.

Verstuivende brander: Dit soort oliebranders worden ook wel pistooltype branders genoemd omdat ze olie onder druk door een speciale, pistoolachtige verstuiver persen. De olie wordt op deze manier opgesplitst in minuscule deeltjes en vormen zodoende een spray. Dit type oliebranders wordt ook wel verstuivings- sproeiers genoemd, omdat ze de stookolie sproeien in plaats van verdampen.

Over ICE-BT

ICE-BT specialiseert zich in industriële hoge temperatuurprocessen en ondersteunt bedrijven in het hart van hun productie. Vanuit een specifieke behoefte en/of vraagstuk engineeren en ontwerpen wij totaaloplossingen waarbij maatwerk, efficiëntie, duurzaamheid, reproduceerbaarheid en het verlagen van de total cost of ownership de standaard is.

Bekijk hier onze toepassingen waar we gespecialiseerd in zijn of ga direct naar de producten waar we mee werken.

Neem contact op:

Contactformulier landingspagina’s

Bekijk ook

Besturingen

ICE-BT implementeert uw en onze proceskennis in de proces-systemen die wij ontwikkelen, programmeren en bouwen.
Bekijk toepassing

Infrarood branders

ICE-BT gas infrarood stralers passen bij de ambitie van o.a. de textiel- en de tapijtindustrie.
Bekijk product

Forney Branders

Gerespecteerd voor hun ontwerp en vakmanschap, produceert Forney een breed programma aan branders.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie