Volg ons op:

Wat zijn biogasbranders?

Biogasbranders worden als warmtebron gebruikt voor diverse toepassingen en maken hierin gebruik van biogas. Biogasbranders zuigen lucht/zuurstof aan en vermengen dit met het biogas, waardoor een brandbaar mengsel ontstaat.

In de basis verschillen biogasbranders niet veel van reguliere gasbranders. Echter moeten er in de installatie en het proces rekening gehouden worden met de eigenschappen van biogas. Biogas kan namelijk, naast gemiddeld 60% methaan, verschillende concentraties kooldioxide, waterstofsulfide, stikstof en andere gassen bevatten en daarnaast volledig verzadigd zijn met waterdamp.

Biogasbranders

Met namen de waterdamp kan in het systeem tot problemen leiden. Tijdens het transport van het biogas van de bron naar het gebruikspunt, kunnen de pijpleidingen worden blootgesteld aan lagere omgevingstemperaturen waardoor de waterdamp in het gas zal condenseren. Dergelijke omstandigheden beïnvloeden de vorming van corrosieve verbindingen, waaronder die van koolzuur en zwavelzuur. Dit kan de corrosie van het systeem en de verschillende componenten zoals de biogasbranders aanzienlijk versnellen. Ter bescherming van het systeem, moet het biogas vooraf worden gedroogd en moeten verschillende onzuiverheden voldoende worden verwijderd voordat het gebruikt kan worden als brandstof.

Dual fuel branders

Wanneer biogas niet de enige brandstof binnen het proces is, kan gebruik gemaakt worden van duel fuel branders. Dit soort types kunnen meerdere brandstoffen verbranden in dezelfde brander. Dit kan bijvoorbeeld een oplossing zijn wanneer zijn wanneer de toevoer van biogas niet constant is.

Over ICE-BT

ICE-BT specialiseert zich in industriële hoge temperatuurprocessen en ondersteunt bedrijven in het hart van hun productie. Vanuit een specifieke behoefte en/of vraagstuk engineeren en ontwerpen wij totaaloplossingen waarbij maatwerk, efficiëntie, duurzaamheid, reproduceerbaarheid en het verlagen van de total cost of ownership de standaard is. Ook met biogasbranders hebben we ruime ervaring.

Bekijk hier onze toepassingen waar we gespecialiseerd in zijn of ga direct naar de producten waar we mee werken.

Neem contact op:

Contactformulier landingspagina’s

Bekijk ook

Besturingen

ICE-BT implementeert uw en onze proceskennis in de proces-systemen die wij ontwikkelen, programmeren en bouwen.
Bekijk toepassing

Swirl Brander

De Swirl brander combineert een hoge vlam uittrede snelheid met een groot vlam oppervlakte.
Bekijk product

Infrarood branders

ICE-BT gas infrarood stralers passen bij de ambitie van o.a. de textiel- en de tapijtindustrie.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie