Volg ons op:

Wat houdt biogas drogen in?

Biogas drogen is noodzakelijk omdat dit gas, naast methaan, verschillende concentraties kooldioxide, waterstofsulfide, stikstof en andere gassen kan bevatten en daarnaast volledig verzadigd is met waterdamp.

Met namen de waterdamp kan in het systeem tot problemen leiden. Tijdens het transport van het biogas van de bron naar het gebruikspunt, kunnen de pijpleidingen worden blootgesteld aan lagere omgevingstemperaturen waardoor de waterdamp in het gas zal condenseren.

Biogas drogen

Dergelijke omstandigheden beïnvloeden de vorming van corrosieve verbindingen, waaronder die van koolzuur en zwavelzuur. Dit kan de corrosie van het systeem en de verschillende componenten zoals de biogasbranders aanzienlijk versnellen.

Ter bescherming van het systeem, moet het biogas vooraf doormiddel van een biogasdroger worden gedroogd voordat het gebruikt kan worden als brandstof. Een dergelijk systeem brengt het biogas naar een laag dauwpunt om zo de waterdamp uit het gas te kunnen halen.

Waarom moet je biogas drogen?

  • Verhoogd rendement;
  • Voorkomen van beschadigingen en corrosie aan de installatie;
  • Stoffen zoals; waterstofsulfide, amoniak, siloxanen en andere in water oplosbare gassen worden op deze manier (gedeeltelijk) verwijderd;
  • Voldoet aan technische specificaties van de gasleveranciers.

Over ICE-BT

ICE-BT specialiseert zich in industriële hoge temperatuurprocessen en ondersteunt bedrijven in het hart van hun productie. Vanuit een specifieke behoefte en/of vraagstuk engineeren en ontwerpen wij totaaloplossingen waarbij maatwerk, efficiëntie, duurzaamheid, reproduceerbaarheid en het verlagen van de total cost of ownership de standaard is. Ook met het drogen van biogas hebben we ruime ervaring.

Bekijk hier onze andere kennisgebieden waar we gespecialiseerd in zijn of ga direct naar de producten waar we mee werken.

Neem contact op:

Contactformulier landingspagina’s

Bekijk ook

Smelten

Bij de engineering van aluminium ovens besteedt ICE -BT veel aandacht aan het ontwerp van de oven, de isolatie, de…
Bekijk toepassing

Forney Branders

Gerespecteerd voor hun ontwerp en vakmanschap, produceert Forney een breed programma aan branders.
Bekijk product

Swirl Brander

De Swirl brander combineert een hoge vlam uittrede snelheid met een groot vlam oppervlakte.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie