Volg ons op:

Industriële hoge temperatuur processen

Voor veel industriële processen is warmte nodig. Deze warmte wordt gebruikt in een enorme verscheidenheid aan processen, voor een grote variëteit aan toepassingen, in diverse industriesectoren. Het verwarmen van materialen en producten kan op veel verschillende manieren. In al deze gevallen wordt op de een of andere manier warmte aan een proces toegevoerd waarmee een product of een materiaal wordt verwarmd om het de gewenste materiaalkundige eigenschappen te geven.

De meeste industriële hoge temperatuur processen berusten op warmteoverdracht via een warmteoverdrachtsmedium, bijvoorbeeld hete lucht of stoom. De warmte wordt verkregen door het verbranden van fossiele brandstoffen als olie of gas. Elektriciteit wordt als energiebron gebruikt bij hoogfrequent veldverwarming. Industrieën waar veel hoge temperatuurprocessen gebruikt worden zijn: De ferro industrie, de non-ferro industrie, de coating industrie en de textiel industrie.

Qua soorten industriële hoge temperatuur processen kun je denken aan het volgende:

Smelten:
Smelten is een energie intensief proces waarbij vast materiaal, zoals ijzer, wordt verwarmd om een vloeibaar materiaal te creëren. Als het materiaal vloeibaar is, kan dit in een gietmal gegoten worden of gelegeerd worden. Dit proces vindt plaats in speciaal ontwikkelde ovens.

Drogen:
Drogen is het (natuurlijke of kunstmatige) proces waarin het watergehalte van een stof of voorwerp wordt verlaagd. Het wordt veel gebruikt voor het drogen van producten in de papier-, metaal-, karton-, hout-, textiel-, keramiek-, tabak-, plastic-, verf-, voedsel- en farmaceutische industrie.

Naverbranding:
(Thermische) naverbranding is een gaszuiveringstechniek met als doel het verminderen of elimineren van rookgas-emissies. Dit is een ingewikkeld en dynamisch proces in vergelijking met andere industriële verbrandingsprocessen vanwege de variatie van de samenstelling van de rookgassen.

Warmtebehandeling:
Warmtebehandeling is een materiaalkundig proces dat de eigenschappen van een materiaal wijzigt. Afhankelijk van de gekozen temperatuur, gebruikte kracht tijdens het proces en de tijdsduur van de behandeling kan een materiaal bijvoorbeeld harder, zachter, sterker of taaier gemaakt worden.

Industriële hoge temperatuur processen

Over ICE-BT

ICE-BT specialiseert zich in industriële hoge temperatuurprocessen en ondersteunt bedrijven in het hart van hun productie. Vanuit een specifieke behoefte en/of vraagstuk engineeren en ontwerpen wij totaaloplossingen waarbij maatwerk, efficiëntie, duurzaamheid, reproduceerbaarheid en het verlagen van de total cost of ownership de standaard is.

Bekijk hier onze toepassingen waar we gespecialiseerd in zijn of ga direct naar de producten waar we mee werken.

Neem contact op:

Contactformulier landingspagina’s

Bekijk ook

Besturingen

ICE-BT implementeert uw en onze proceskennis in de proces-systemen die wij ontwikkelen, programmeren en bouwen.
Bekijk toepassing

Swirl Brander

De Swirl brander combineert een hoge vlam uittrede snelheid met een groot vlam oppervlakte.
Bekijk product

PMP-pomp

Deze nieuwe innovatieve PMP-machine is geschikt voor diverse toepassingen.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie