Volg ons op:

Wat zijn dual-fuel branders?

Dual-fuel branders kunnen meerdere brandstoffen verbranden in dezelfde brander. Dit kan een oplossing zijn wanneer gastoevoer niet optimaal is. Ook kan dit type een oplossing zijn wanneer biogas gebruikt wordt in het proces en dit niet altijd (voldoende) beschikbaar is.

In de afgelopen jaren is er een toenemende belangstelling voor dual-fuel branders. Ze zijn breed inzetbaar, van kleine motoren tot grootschalige ovens. Over het algemeen gebruiken ze een gasvormige en vloeibare brandstof, hetzij tegelijkertijd (bij verbranding), hetzij afzonderlijk. In de meeste gevallen wordt bij dual-fual branders een van de brandstoffen gebruikt in een niet-continue modus. Bijvoorbeeld alleen om de branders op te starten of wanneer de andere brandstof niet beschikbaar is.

Dual-fuel branders

Over ICE-BT

ICE-BT specialiseert zich in industriële hoge temperatuurprocessen en ondersteunt bedrijven in het hart van hun productie. Vanuit een specifieke behoefte en/of vraagstuk engineeren en ontwerpen wij totaaloplossingen waarbij maatwerk, efficiëntie, duurzaamheid, reproduceerbaarheid en het verlagen van de total cost of ownership de standaard is.

Bekijk hier onze toepassingen waar we gespecialiseerd in zijn of ga direct naar de producten waar we mee werken.

Neem contact op:

Contactformulier landingspagina’s

Bekijk ook

Gasstraten

ICE-BT bouwt gasstraten conform alle relevante regelgeving en normen.
Bekijk toepassing

Swirl Brander

De Swirl brander combineert een hoge vlam uittrede snelheid met een groot vlam oppervlakte.
Bekijk product

Gasgestookte stralingsbuizen

Stralingsbuizen in de door u gewenste maat en vorm, zoals bijvoorbeeld de U-, W- en, P-vorm. Geschikt voor procestemperaturen tot…
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie