Volg ons op:

Droogprocessen voedingsmiddelenindustrie

Droogprocessen worden veel toegepast in de voedingsmiddelenindustrie, waarin diverse technieken kunnen worden gebruikt. Kenmerkend voor deze technieken is dat door een combinatie van luchttemperatuur en vochtigheid een bepaald eindresultaat behaald wordt.

Hierbij is een goede afstelling van verschillende factoren in het proces erg belangrijk voor de kwaliteit. Om tot een optimaal eindresultaat te komen is kennis van het specifieke droogproces van belang. Dit kan verkregen worden door de drooginstallatie te modelleren. Hiermee wordt het effect van bepaalde veranderingen in het proces zichtbaar en met behulp van een dergelijk model kun je een droger dus optimaliseren.

Droogprocessen voedingsmiddelenindustrie

Droogtechnieken

Binnen de voedingsmiddelenindustrie wordt vooral gebruik gemaakt van direct- of indirect drogen. Bij direct drogen wordt het verwarmingsmedium (de lucht) direct in contact gebracht met het product. Soorten drogers welke gebruikt kunnen worden bij direct drogen zijn o.a.:

De proceslucht welke gebruikt wordt in een droger kan verwarmd worden door middel van direct gasgestookte branders in de luchttoevoer.

Bij indirect drogen, contact drogers, komt het product niet in aanraking met het verwarmingsmedium. In plaats hiervan wordt op een andere manier gezorgd voor verdamping. Voorbeelden van dit soort drogers zijn:

Brander voor droogprocessen voedingsmiddelenindustrie

De GBP-brander is een volledig geassembleerde en voorbekabelde
modulerend branderpakket, met alle veiligheid en controle
componenten die zo zijn geplaatst dat de brander
compact mogelijk, met behoud van gemakkelijke toegang voor
service en onderhoud.

De GBP Burner is een verpakte luchtverwarmingsbrander met eenvoudige werking en robuuste, betrouwbare prestaties. De ratio regelaar en direct drive luchtvlinder vereenvoudigen het opstarten en bijstellen. Het snelmengbare mondstuk zorgt voor een schone, stabiele vlam bij alle stooksnelheden. GBP zorgt voor een efficiënt brandstofverbruik en lage NOx-, CO- en aldehyde-uitstoot. Het GBP-ontwerp neemt het giswerk weg bij opstarten en afstellen.

Vanwege de eenvoudige werking en robuuste, betrouwbare prestaties is hij erg geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

GPB Burner 1

Download via het formulier meer informatie over deze brander of neem direct contact met ons op voor meer informatie over droogprocessen voedingsmiddelenindustrie.

Formulier GBP Burner

Over ICE-BT

ICE-BT specialiseert zich in industriële hoge temperatuurprocessen en ondersteunt bedrijven in het hart van hun productie. Vanuit een specifieke behoefte en/of vraagstuk engineeren en ontwerpen wij totaaloplossingen waarbij maatwerk, efficiëntie, duurzaamheid, reproduceerbaarheid en het verlagen van de total cost of ownership de standaard is. Ook met droogprocessen voedingsmiddelenindustrie hebben we veel ervaring.

Bekijk hier onze toepassingen waar we gespecialiseerd in zijn of ga direct naar de producten waar we mee werken.


Bekijk ook

Smelten

Bij de engineering van aluminium ovens besteedt ICE -BT veel aandacht aan het ontwerp van de oven, de isolatie, de…
Bekijk toepassing

Gasgestookte stralingsbuizen

Stralingsbuizen in de door u gewenste maat en vorm, zoals bijvoorbeeld de U-, W- en, P-vorm. Geschikt voor procestemperaturen tot…
Bekijk product

Infrarood branders

ICE-BT gas infrarood stralers passen bij de ambitie van o.a. de textiel- en de tapijtindustrie.
Bekijk product

Bouw samen met ons uw innovatie